Libanese Lentesoep

  • Arabisch, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 21-05-2001
  • Libanese Lentesoep

    Libanese Lentesoep

    Libanese Lentesoep

In de lente vinden we seizoengroenten, zoals de tuinboon, terug in soepen zoals deze. Dit is een variant waarin de invloeden van sefardische joden die door Libabnon trokken, terug te vinden zijn.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
  • 250 ml kippenbouillon
  • 1 Spanse ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 2 stengels bleekselderij, fijngehakt
  • zout en versgemalen peper
  • 2 preien, zonder groen, gewassen en fijngesneden
  • 5 artisjokharten. in stukjes
  • 1 1/4 kop gepelde tuinbonen of lima bonen
  • 4 el fijngehakte munt
  • 4 el fijngehakte koriander
  • 4 el fijngehakte bladpeterselie
  • cayennepeper
  • pitabrood, in de lengte doormiddengesneden, geroosterd en in reepjes gesneden.

  • Boodschappen bestellen

    Bereidingswijze

    Doe kippebouillon, ui, knoflook, bleekselderij en zout en peper naar smaak in een grote pan. Schenk er 375 ml water bij. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur laag en laat het circa 15 minuten sudderen. Voeg de prei, ortisjokharten en bonen toe en laat de soep 35 minuten sudderen tot de bonen gaar zijn. Neem de pan van het vuur en roer de verse kruiden en cayennepeper naar smaak erdoor. Lat de kruiden enkele minuten in de soep trekken en strooi de reepjes brood over de soep.

    Dit recept is te vinden in:

    Laatste reacties

    annemiekmooij avatar
    annemiekmooij 28-04-2021

    heerlijk aparte soep!

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten