1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Aardappelsoep
  6. aardappelsoep

aardappelsoep

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 20-05-2001

Ingrediënten 4 personen



750 gram kruimige aardappelen
2 uien
1 prei
1 winterwortel
100 gram gerookte spekreepjes
4 eetlepels Blue Band
1,5 l bouillon
4 saucijsjes
1 dl creme fraiche
peper en zout




Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil en was de aardappelen en snijd ze in blokjes. Maak de groenten schoon en snijd ze fijn. Bak de spekreepjes in
2 eetlepels margarine uit en voeg de groenten toe. Bak ze even mee, leg er de aardappelblokjes bij en giet de bouillon in de pan. Leg een deksel op de pan en laat alles 30 minuten koken.
Bak intussen de saucijsjes in de rest van de margarine in circa 15 minuten gaar en bruin. Pureer eventueel de soep en schep de creme fraiche erdoor. Voeg peper en zout naar smaak toe. snijd de saucijsjes in plakjes en leg ze op de borden. Giet de soep erop.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jacqueline26


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jacqueline26
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top