Rode rijst met shoarma en kaas.
- Internationaal, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 19-05-2001
Geweldige schotel !
Ingrediënten 4 personen
325 gr rode rijst;500 gr shoarmavlees;
150 gr geraspte jonge kaas;
1 rode paprika in blokjes;
1 el verse peterselie fijngehakt
2,5 dl creme fraiche;
2 eieren;
250 gr champignons in plakjes
Benodigdheden
Een ovenschaal van 3 liter.Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 graden
Kook de rode rijst gaar in 8 min.
Verhit 20 gr boter in een hapjespan en bak hierin de shoarma ca, 5 min .
Voeg de champignons en paprika toe en bak deze ca. 5 min mee.
Schep de shoarma en peterselie door de rijst,en breng deze op smaak met peper en zout.
Vet een ovenschaal in met 10 gr boter en schep het rijstmengsel in de schaal.
Klop in een kom de creme fraiche,eieren en 75 gr kaas tot een schuimig mengsel.
Giet dit over de ovenschotel en bedek de bovenzijde met de overige kaas.
Plaats de schaal afgedekt met aluminiumfoloie ca. 20 min in de oven.
Gratineer de ovenschotel tenslotte 5 min onafgedekt onder de grill.
Bron
.
Serveertip
Serveer er een groenesalade bij.
Eet smakelijk.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties