1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Lams Pilav.

Lams Pilav.

Door: houka002

  • , Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 19-05-2001

Ingrediënten 4 personen


-ca. 450 gram lamsbout.
-1 grote ui.
-1 teentje knoflook.
-200 gram gewelde abrikozen.
-40 gram boter of margarine.
-350 gram basmati-rijst.
-1 el. sultana rozijnen.
-mespunt gedroogde majoraan.
-2 runderbouillon tabletten.
-45 gram walnoten.
-2 el gepelde pistache noten.


Verder heb je nodig


-Snijplank.
-Scherp mes.
-Braadpan.
-Maatbeker.
-Hakker.
-Ovenschaal ca. 2 liter.
-Oven.


Zoet, kruidig verfijnd en aromatisch IRAANS gerecht.

Ontdek meer:

Voorbereiding

-Oven voorverwarmen op 200 graden (gasstand 4).
-Vlees in dobbelsteentjes snijden.
-Ui pellen en snipperen.
-Knoflook pellen.
-Abrikozen in stukjes snijden.

Bereidingswijze

-In de braadpan de boter smelten en het vlees rondom dichtschroeien.
-Vuur laag draaien en ui toevoegen.
-Knoflook boven de pan uitpersen.
-De rijst toevoegen en plm. 1 minuut meebakken.
-Stukjes abrikoos en rozijnen toevoegen.
-9 dl. water erbij schenken.
-Majoraan toevoegen en bouillontabletten boven de pan verkruimelen.
-Het mengsel overdoen in een ovenschaal.
De schaal afdekken en ca. 30 minuten in de oven zetten.
SCHENK NU JEZELF EERST EEN LEKKER GLAASJE WIJN IN EN GA DAN VERDER MET:
-De walnoten grof hakken en ca. 5 minuten voor het einde van de oventijd samen met de pistachenoten door de pilav scheppen.

Serveertip

Een zeer milddroge wijn, bv. een CHARDONNAY is een zeer goede metgezel bij deze pilav.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van houka002
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top