1. Home
  2. Recepten
  3. Turkse keuken
  4. Kebab
  5. Gemarineerde vleesspiezen : Sis kebab

Gemarineerde vleesspiezen : Sis kebab

  • Turks,
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 18-05-2001

Ingrediënten 4 personen


600 gr lamsvlees in stukjes - 2 eetlepels olijfolie - 1 uitgeperste citroen - 2 gesnipperde uien - 2 teentjes knoflook uit de knijper - 1 takje tijm - 2 laurierblaadjes - 250 gr langkorrelige rijst - 8 sjalotjes - 1 rode paprika, in stukjes, zonder zaad - 1 groene paprika, in stukjes, zonder zaad - 1 aubergine, geschild en in plakjes - 8 kleine tomaatjes - 1 eetlepel gewassen rozijnen - 1 eetlepel geschaafde amandelen - 5 dl water



In de gehele wereld staat de Turkse keuken om de vleesspiezen bekend. Sis kebab komt oorspronkelijk van het platteland en iedere plaats is trots op zijn bijzondere manier van bereiden.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Wrijf het vlees in met peper en zout. Roer in een kom de helft van de olijfolie met citroensap, voeg er de helft van de gesnipperde ui, knoflook, tijm en laurier aan toe, leg het vlees erin en marineer het 2 uur afgedekt in de koelkast.

Bereidingswijze

Maak ondertussen van de rijst een pilaf als volgt. Fruit de helft van de uien in de rest van de olie, voeg er de rijst en wat reepjes paprika aan toe en roer regelmatig tot de rijst glanzend geworden is. Voeg het water, de rozijnen en amandelen toe en laat het geheel zachtjes gaar koken. Rijg aan tweemaal zoveel pennen als er gasten zijn de sjalotjes, om en om stukjes vlees, paprika, aubergine en kleine tomaatjes. Rooster het vlees boven gloeiend houtskool en bekwast het af en toe met de marinade.

Serveertip

Serveer met de pilav.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bollekendrie


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bollekendrie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top