Pittige Hotdog

  • Nederlands, Lunch/Brunch
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 18-05-2001

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 eetlepels maisolie, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 theelepel chilipoeder, 1 blik uitgelekte tomaten (nettogewicht 225 g), 1 eetlepel tomatenpuree, 1/2 theelepel mosterdpoeder, 1 eetlepel azijn, 1 eetlepel Worcestershire-saus, 1 eetlepel bruine basterdsuiker, 1/4 theelepel zout, 1 blik witte bonen in tomatensaus (nettogewicht 225 g), 4 knakworstjes, 4 puntbroodjes, eventueel boter, 2 bosuitjes.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Pel de ui en snipper hem fijn. Verhit 2 eetlepels olie in een steelpan en fruit de ui tezamen met de chilipoeder en het uitgeperste teentje knoflook 2 minuten. Snijd de tomaten in stukken en voeg ze aan het mengsel toe. Voeg ook de tomatenpuree, mosterd, azijn, Worcestershire-saus, suiker en zout toe en laat alles 5 minuten sudderen. Voeg de bonen toe en laat het geheel nog 5 minuten zachtjes koken. Snijd ondertussen de knakworstjes aan beide zijden om de centimeter in. Bestrijk de worstjes met de rest van de olie en leg ze 3 tot 4 minuten onder de grill tot ze bruin zijn. Keer de worstjes regelmatig om.
Snijd de broodjes bijna helemaal open en besmeer ze eventueel met boter. Leg de knakworstjes op de broodjes. Schep een paar lepels chilisaus over de worstjes. Bestrooi de worstjes met bosuitjes.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten