Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Gevulde soesjes met wijngaardslakken en oesterzwammen

Gevulde soesjes met wijngaardslakken en oesterzwammen

Door: bakbolleken

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 18-05-2001

Ingrediënten 4 personen


Voor de soesjes : 2,5 dl water - 80 g boter - peper en zout - 100 g bloem - 2 tot 3 eieren - wat boter - 1 eierdooier. Voor de vulling : 1 ui - boter - 1 dl witte wijn - 8 grote escargots (wijngaardslakken) - peper en zout - 1/2 teentje look - 100 g oesterzwammen - 50 g boter - 1 eetlepel versnipperde bieslook



Ontdek meer:

Voorbereiding

Bak de soesjes de dag voordien : breng het water, de Solo, een snuifje zout en peper aan de kook. Spatel er van het vuur de bloem door, zodat je een deegbol krijgt. Voeg de eieren 1 na 1 toe, 2 eieren om te beginnen en indien nodig nog een derde, zodat het een mooi glad deeg wordt dat niet te lopend is. Smeer een bakplaat in met wat boter. Verwarm een oven voor tot 180 a 200 ?C. Doe het deeg in een spuitzak voorzien van een groot, egaal spuitmondje. Spuit er mooie hoopjes van. Doreer de soesjes met losgeklopte eierdooier. Bak ze 10 tot 15 minuten in de oven. Open de ovendeur geleidelijk en laat de soesjes in de oven afkoelen. Bewaar ze tot de volgende dag.

Bereidingswijze

Maak de vulling de dag zelf. Reinig en snipper de ui. Stoof blond in wat boter. Voeg er de witte wijn en de escargots aan toe. Laat maximum 2 minuten opkoken. Kruid met peper en zout en houd warm. Pel en snipper het lookteentje. Reinig en snipper de oesterzwammen. Bak ze kort maar krachtig in hete boter. Voeg de look toe aan de oesterzwammen. Snijd de hoedjes van de gebakken soezen. Vul ze op met oesterzwammen en leg er een escargot op. Zet de soesjes net voor het serveren 2 minuten in een voorverwarmde oven van 200 ?C.

Serveertip

Strooi er wat versnipperde bieslook over en serveer onmiddellijk.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bakbolleken
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top