Vis onder een Dekentje

  • Slanke keuken, Ovenschotel
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 17-05-2001

Een pittig laagje van mosterd en kaas gaat over de witvis, prima combinatie.
P.P. 440 kcal.

Deel dit recept

Ingrediënten 1 persoon
1 vers stuk witvis (kabeljauw, slibtong of heilbot)

100 - 125 aardappelplakjes voorgekookt (in de supermarkt in het vriesvak kant en klaar)

halve kleine courgette, in plakjes

kwart rode ui, in plakjes, losgehaald

35 g belegen kaas, geraspt (rasp wat kaas die toevallig in je koelkast ligt op de rasp)

1 el bieslook fijngesneden

1 el creme fraiche of room culinair

halve el citroensap

halve el grove mosterd (hele pot bij c1000 voor 65 cent)

zout en peper

0,75 dl kruidenbouillon van tablet
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Rasp

Aluminiumfolie

Ovenvaste schotel

Oven

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden celsius. Bestrooi de vis met zout, peper en citroensap. Leg de aardappelplakjes met courgetteplakjes om en om in de ovenschaal. Verdeel de ui erover en leg de vis erop. Meng de kaas met de bieslook, mosterd en creme fraiche en bestrijk de vis ermee. Giet de bouillon in de schotel en bak de vis in het midden van de oven in 20 min. lichtbruin en gaar. Zet na 10 min. de oven op 200 graden celsius en haal het aluminiumfolie eraf.

Serveertip

Bron:Een heerlijk slank recept uit de Tip die gauw klaar is.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten