1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Pittige Rundvleescurry

Pittige Rundvleescurry

Door: meatteam1

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 17-05-2001

Ingrediënten 4 personen


*600 gr doorregen runderlappen*2 teentjes knoflook*1 limoen*2 el olie*2 el rode currypasta(pot a 225 gr.Thai chicken (TOKO))*1/2 blik kokosmelk(a 400 ml, Nutco)*2 el bruine basterdsuiker*3 el vissaus*1/2 zakje verse koriander(15 gr)*





Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Vlees op kamertemperatuur laten komen en in stukken snijden. Knoflook pellen en fijnhakken. Limoen schoonboenen, raspen en uitpersen. In braadpan olie verhitten. Vlees in ca. 5 min op hoog vuur rondom bruin bakken. Currypasta en helft van kokosmelk toevoegen, ca. 1 min al roerend verwarmen. Knoflook, limoensap, rasp, vissaus, rest van kokosmelk, suiker en 1 dl water toevoegen. Vlees op laag vuur afgedekt in 2 ? a 3 uur gaar stoven.

Bereidingswijze

Curry met vissaus op smaak brengen. Koriander fijnknippen en vlak voor serveren over curry strooien.

Serveertip

Lekker met jasmijnrijst en salade.
Cal pp:520 Vet 38 gr.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van meatteam1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top