Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Pittige Rundvleescurry

Pittige Rundvleescurry

Door: meatteam1

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 17-05-2001

Ingrediënten 4 personen


*600 gr doorregen runderlappen*2 teentjes knoflook*1 limoen*2 el olie*2 el rode currypasta(pot a 225 gr.Thai chicken (TOKO))*1/2 blik kokosmelk(a 400 ml, Nutco)*2 el bruine basterdsuiker*3 el vissaus*1/2 zakje verse koriander(15 gr)*





Ontdek meer:

Voorbereiding

Vlees op kamertemperatuur laten komen en in stukken snijden. Knoflook pellen en fijnhakken. Limoen schoonboenen, raspen en uitpersen. In Braadpan olie verhitten. Vlees in ca. 5 min op hoog vuur rondom bruin bakken. Currypasta en helft van kokosmelk toevoegen, ca. 1 min al roerend verwarmen. Knoflook, limoensap, rasp, vissaus, rest van kokosmelk, suiker en 1 dl water toevoegen. Vlees op laag vuur afgedekt in 2 ? a 3 uur gaar stoven.

Bereidingswijze

Curry met vissaus op smaak brengen. Koriander fijnknippen en vlak voor serveren over curry strooien.

Serveertip

Lekker met jasmijnrijst en salade.
Cal pp:520 Vet 38 gr.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van meatteam1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top