Stamppot Rauwe Raapstelen

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 16-05-2001

OerHollandse stamppot. Raapstelen bestaan nog, gebruik ze

Deel dit recept

Ingrediënten
aardappelen, raapstelen, boter, melk, peper, zout, nootmuskaat.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 1113,22 kcal
Koolhydraten 199,03 g
Eiwitten 32,85 g
Vetten 13,41 g
Benodigdheden
stamper of mixer, houten lepel

Voorbereiding

Aardappelen schillen, ca. 250 g per persoon. Neem per twee personen een bosje (twee mag ook, hangt af van de grootte) raapstelen, snijd er de worteltjes af en was ze in water. Slinger ze droog en snijd ze overdwars in smalle sliertjes.

Bereidingswijze

Kook de aardappelen gaar in water met zout, giet ze af en stamp ze met wat boter, warme melk, peper, zout en nootmuskaat tot een vrij vaste puree. Roer er de gesneden raapstelen door, tot deze van licht- naar donkergroen verkleuren. Klaar.

Serveertip

Geef hierbij braadworst, rookworst of gebraden varkenskarbonades of -lapjes. Op het bord een kuiltje jus erin. Hollandser kan niet volgens mij.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten