Stamppot Rauwe Raapstelen
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 16-05-2001
OerHollandse stamppot. Raapstelen bestaan nog, gebruik ze
Ingrediënten
aardappelen, raapstelen, boter, melk, peper, zout, nootmuskaat.Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 1113,22 kcal |
Koolhydraten | 199,03 g |
Eiwitten | 32,85 g |
Vetten | 13,41 g |
Benodigdheden
stamper of mixer, houten lepelVoorbereiding
Aardappelen schillen, ca. 250 g per persoon. Neem per twee personen een bosje (twee mag ook, hangt af van de grootte) raapstelen, snijd er de worteltjes af en was ze in water. Slinger ze droog en snijd ze overdwars in smalle sliertjes.
Bereidingswijze
Kook de aardappelen gaar in water met zout, giet ze af en stamp ze met wat boter, warme melk, peper, zout en nootmuskaat tot een vrij vaste puree. Roer er de gesneden raapstelen door, tot deze van licht- naar donkergroen verkleuren. Klaar.
Serveertip
Geef hierbij braadworst, rookworst of gebraden varkenskarbonades of -lapjes. Op het bord een kuiltje jus erin. Hollandser kan niet volgens mij.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties