1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Macaronisalade Met Tomaat En Olijven(225 Calorien)

Macaronisalade Met Tomaat En Olijven(225 Calorien)

Door: annetvank

  • Italiaans, Lunch/Brunch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 16-05-2001

Ingrediënten 4 personen


150 gram (spiraal) macaroni, zout , versgemalen peper, 1 eetlepels olijfolie, 5 gedroogde tomaten, 1 bosje lenteuitjes,250 gram kerstomaatjes, 12 zwarte olijven zonder pit, 2 eetlepels rode wijnazijn, 1 eetlepel tomatenketchup, 1 knoflookteentje, 3 eetlepels gesnipperde basilicum, 2 eetlepels geraspte pittige 30 kaas


Verder heb je nodig


Pan


Lekker zomers!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kook de macaroni beetgaar in ruim kokend water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet de macaroni af in een vergiet en spoel hem onder koud stromend water af, laat de macaroni goed uitlekken doe hem in een schaal en roer er 1/2 lepel olijfolie door.Snipper de gedroogde tomaten fijn maak de lenteuitjes schoon en snijd ze in smalle ringetrjes, maak de tomaatjes schoon en halveer ze, snij de olijven in stukjes.

Bereidingswijze

Klop een dressing van de azijn, tomatenketchup de olijfolie. Pers het gepelde knoflookteentje erboven uit en voeg naar smaak zout en peper toe. Schep de dressing door de afgekoelde macaroni, voeg de gedroogde tomaat, lente-ui, kerstomaatjes, olijven en basilicum toe, schep het geheel goed door elkaar en laat de smaken afgedekt, ca. 1 uur intrekken.

Serveertip

Schep de salade op borden en strooi de kaas erover.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van annetvank
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top