1. Home
  2. Recepten
  3. Rookkaas
  4. Bloemkoolsoep met rookkaas en mosterd

Bloemkoolsoep met rookkaas en mosterd

  • Slanke keuken, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 16-05-2001

Ingrediënten 4 personen


1 grote ui, 1 knoflookteentje, 300 gram bloemkoolroosjes, 2 theelepels olijfolie,1,5 bloem, 1 liter (koude) kippenbouillon (2 tabletten)1 eetlepel grove mosterd, zout, versgemalen peper, nootmuskaat, 50 gram geraspte rookkaas, 2 eetlepels gesnipperde bieslook.


Verder heb je nodig


Pan, rasp, staafmixer


bloemkool aan de kook met ui en knoflook en kruiden .

Parel62

Parel62
Bloemkoolsoep met rookkaas en mosterd
Bloemkoolsoep met rookkaas en mosterd
Soep zonder bloem en boter

Parel62

Parel62
Heerlijk soepje

Parel62

Parel62

Lekker en door de mosterd zeer verassend!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Pel en snipper de ui en de knoflook, maak de bloemkoolroosjes schoon en snijd ze klein,

Bereidingswijze

Verhit de olie en bak de ui, knoflook en bloemkool ca. 5 minuten, tot de ui en de bloemkool lichtruin zijn, roer de bloem erdoor en bak het geheel al roerende nog ca. 1 minuut.Schenk, al roerende, scheut voor scheut de bouillon erbij en breng de soep al roerende aan de kook, laat de soep afgedekt, zachtjes ca. 15 minuter koken, Pureer de soep met een staafmixer , roer de mosterd erdoor en breng de soep op smaak met zout , peper en een snufje nootmuskaat.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Garneer de soep met kaas en bieslook



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van annetvank


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van annetvank
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top