1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Humkessoep

Humkessoep

Door: carlajan

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 16-05-2001

Ingrediënten 4 personen


200 g. bruine bonen300 g. klapstukzout3 dl. waterstukje foeliepeper1 laurierblad1 kleine knolselderij 1 prei250 g. gesneden andijvie200 g. snijbonen



Een Twentse maaltijdsoep. Er zijn een aantal variaties op dit recept, hier gaan onder andere bruine bonen doorheen.

Ontdek meer:

Voorbereiding

De bruine bonen wassen en 12 tot 24 uur in ruim water weken. Knolselderij schoonmaken en in stukjes snijden. Prei schoonmaken en in ringen snijden. Andijve en snijbonen wassen.

Bereidingswijze

Het klapstuk met wat zout en het water aan de kook brengen. Met een schuimspaan het schuim van het water scheppen. De foelie, wat peper, en het gekneusde laurierblad toevoegen en het vlees zachtjes laten trekken. Na ca. 1 uur de bruine bonen met 1 l. weekwater toevoegen. Na nog eens 45 min. de groenten toevoegen. Alles in ca. 20 min. heel zachtjes gaar koken. Foelie en laurierblad uit de soep halen en de soep op smaak brengen met peper en zout.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van carlajan
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top