1. Home
  2. Recepten
  3. stew met sperziebonen

stew met sperziebonen

  •  , Ovenschotel
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 15-05-2001

Ingrediënten 4 personen


500 gram lamsvlees
250 gram gesnipperde uien
250 gram gesneden witte- of savooie kool
250 gram sperziebonen
500 gram in blokjes gesneden aardappelen
1 uitgeperste teen knoflook
3 dl bouillon (blokje)
2 el fijngeknipte peterselie
1 tl komijn*



Lekker makkelijk alles in een schaal

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Plaats de Romertopf minimaal 15 min onder koud water

Bereidingswijze

Snijd het vlees in grove stukken.
Doe het vlees en de groenten in een geprepareerde Romertopf en vermeng alles met de uitgeperste knoflook, peper, zout en eventueel de komijn.
Giet de bouillon erover, leg het deksel op de schotel en zet hem in een koude oven.
Laat het gerecht in ca. 2 uur gaarstoven in een oven op 200? C.
Voor het serveren bestrooien met de peterselie.
Tip: Vervang een van de groenten door ontvelde en kleingesneden tomaten.
* De komijn in dit recept is origineel, maar het heeft een vrij indringende smaak. Als u wilt, kunt het gerust weglaten.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van romertopf


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van romertopf
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top