Bananencake
- Slanke keuken, Banket
- 60-120 min.
een heerlijke minder vette cake met banaan.
Ingrediënten
1 kleine rijpe banaan (ong.100 gram)100 gram dieetmargarine, b.v. Becel.175 gram kristalsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 1 theelepel citroenrasp, 2 eieren, 200 gram zelfrijzend bakmeel, 1 theelepel bakpoeder,4 eetlepels halfvolle melk.Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 2421,58 kcal |
Koolhydraten | 356,92 g |
Eiwitten | 36,37 g |
Vetten | 92,59 g |
Benodigdheden
cakeblik van 1 1/2 liter.Voorbereiding
Oven voorverwarmen op 160 graden.
Bereidingswijze
Vet het bakblik in. Prak de banaan tot moes of pureer hem met een staafmixer. Doe de bananenmoes, margarine, suiker, vanillesuiker, en citroenrasp in een kom en klop met een mixer het geheel goed luchtig. Roer dan een voor een de eieren erdoor. Zeef dan het zelfrijzend bakmeel en bakpoeder in gedeeltes boven de kom. Schep met een spatel het zelfrijzend bakmeel voorzichtig door het beslag. Spatel dan beetje bij beetje de melk erdoor. Schep het beslag in het cakeblik en bak de cake in het midden van de voorverwarmde oven in 1 tot 1 1/2 uur gaar.
Laat de cake op een taartrooster iets afkoelen, keer het cakeblik om en haal de cake uit de vorm. Laat de cake verder afkoelen.