Bananencake

  • Slanke keuken, Banket
  • 60-120 min.
  • Bananencake

    Bananencake

    Bananencake

een heerlijke minder vette cake met banaan.

Deel dit recept

Ingrediënten
1 kleine rijpe banaan (ong.100 gram)100 gram dieetmargarine, b.v. Becel.175 gram kristalsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 1 theelepel citroenrasp, 2 eieren, 200 gram zelfrijzend bakmeel, 1 theelepel bakpoeder,4 eetlepels halfvolle melk.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 2421,58 kcal
Koolhydraten 356,92 g
Eiwitten 36,37 g
Vetten 92,59 g
Benodigdheden
cakeblik van 1 1/2 liter.

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 160 graden.

Bereidingswijze

Vet het bakblik in. Prak de banaan tot moes of pureer hem met een staafmixer. Doe de bananenmoes, margarine, suiker, vanillesuiker, en citroenrasp in een kom en klop met een mixer het geheel goed luchtig. Roer dan een voor een de eieren erdoor. Zeef dan het zelfrijzend bakmeel en bakpoeder in gedeeltes boven de kom. Schep met een spatel het zelfrijzend bakmeel voorzichtig door het beslag. Spatel dan beetje bij beetje de melk erdoor. Schep het beslag in het cakeblik en bak de cake in het midden van de voorverwarmde oven in 1 tot 1 1/2 uur gaar.
Laat de cake op een taartrooster iets afkoelen, keer het cakeblik om en haal de cake uit de vorm. Laat de cake verder afkoelen.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

riet_hendrikson avatar

Doorsturen

Home Recepten