1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Hachee.

Hachee.

Door: deborah70

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 14-05-2001

Ingrediënten


500 gram koud vlees of vleesresten.
60 gram bloem.
50 gram boter of margarine.
1/2 l magere jus of bouillon.
1 laurierblad.
2 kruitnagels.
5 peperkorrels.
2 uien.
1 kopje azijn.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snipper de uien.
Smelt de boter en kleur hierin de bloem lichtbruin.
Voeg er al roerende de gesnipperde uien bij.
Doe dit op laag vuur om aanbranden te voorkomen.
Breng de jus of bouillon met de kruiden aan de kook en voeg dit mengsel al roerend bij de uienmassa.
Laat alles al roerende 5 min doorkoken en voeg er het in dobbelsteentjes gesneden vlees bij.
Breng alles weer aan de kook en schenk het kopje azijn in de pan.
Laat de hachee op een laag pitje 1 uur stoven.
Roer af en toe om aanbranden te voorkomen.
Haal voor het opdienen de kruiden eruit en doe er sojasaus of aroma bij.
De saus moet dik zijn.
Mocht dit niet het geval zijn bind de hachee dan met aangemaakte maizena.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deborah70
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top