Wortelsalade Met Rozijnen En Honing-Kaneeldressing
- Slanke keuken, Lunch/Brunch
- 10-20 min.
Lunchgerecht met maar 175 calorien
Ingrediënten 2 personen
250 gram bospeen of worteltjes, 25 gram rozijnen, 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel olijfolie, 1/2 eetlepel vloeibare honing, mespuntje kaneel, zout, peperVoedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 145,73 kcal |
Koolhydraten | 20,90 g |
Eiwitten | 1,31 g |
Vetten | 5,44 g |
Benodigdheden
RaspVoorbereiding
Maak de worteltjes schoon en rasp ze grof , schep de rozijnen door d egeraspte wortel en verdeel de salade over 2 schaaltjes.
Bereidingswijze
Klop een dressing van het citroensap , de olie, honing en kaneel, breng de dressing op smaak met zout en peper, verdeel de dressing over de wortelsalade en schep alles door elkaar.
Serveertip
Lekker met een (geroosterde) volkorenboterham!