1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Griekse keuken
  5. Griekse Kipreepjes

Griekse Kipreepjes

  • Grieks, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 14-05-2001

Ingrediënten 2 personen


- 400 gram kipreepjes, ongekruid
- 2 ek olijfolie
- 2 grote uien, in stukjes
- 2 knoflookteentjes, fijngehakt
- 1 blik tomatenblokjes op sap
- 1 tl geraspte citroenschil
- Maggi Vloeibare Bouillon met Italiaanse
kruiden
- 100 gram Griekse fetakaas, geraspt


Verder heb je nodig


Braadpan


Pasta met een griekse tomatensaus met kipreepjes!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

- Boodscchappen doen
- 2 grote uien snijden
- 2 knoflook teentjes fijn hakken
- citroenschil raspen
- fetakaas raspen

Bereidingswijze

`Bak de kipreepjes in hete olijfolie snel rondom bruin, neem ze uit de pan en houd ze apart. Doe nu de ui en knoflook in dezelfde pan en bak die goudbruin. Voeg de tomaten en tomatenpuree toe en laat alles op halfhoog vuur inkoken tot je een dikke saus hebt. Roer de kipreepjes en de citroenschil erdoor en breng op smaak met een kneepje Vloeibare Bouillon. Geef er pasta bij en bestrooi aan tafel met de geraspte kaas.

Serveertip

Grieks feta wordt gemaakt van een mengsel van schapen- en geitenmelk. Hij is lekker pikant en wat zilt. Als je fetakaas een uurtje in de vriezer legt, kun je hem goed raspen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ulny


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ulny
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top