1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Multi-culturele keuken
  5. Meergranenrijst Met Varkensfiletlapjes En Barbecuesaus

Meergranenrijst Met Varkensfiletlapjes En Barbecuesaus

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 14-05-2001

Ingrediënten 4 personen


Kleine krop IJsbergsla, Komkommer, 4 eetl.Peterselie 12
Radijs
Ui,320 G. Meergranenrijst
2 theel.Barbecuekruiden
1 theel. bruine Bastardsuiker,
4 theel. Oregano
Sladressing
Tabasco naar smaak
1DL. Tomatenketchup
Zout
4 ons varkens filetlapjes
40 gr. magere gerooktspek
bakboter.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de Meergranenrijst in water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrooi de varkensfiletlapjes met barbecuekruiden en bak ze in de boter in ca. 6 minuten bruin en gaar. neem ze uit de pan. Maak de ui schoon en hak hem fijn.
Bak het spek in de bakboter zachtjes uit. Bak de ui, de basterdsuiker en de oregano 2 minuten zachtjes mee. Roer de ketchup, 0,25 dl. water per persoon en naar smaak tabasco erdoor en breng de saus aan de kook. Leg het vlees er in en laat in 1-2 minuten goed warm worden. Bestrooi de saus vlak voor het opdienen royaal met peterselie.
Maak ondertussen een salade van de ijsbergsla met de radijs en komkommer. Schenk de dressing erover en serveer bij het vlees en de rijst.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sjeeny


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sjeeny
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top