Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Amerikaanse keuken
  4. Gecarameliseerde sjalot dip met blauwe kaas

Gecarameliseerde sjalot dip met blauwe kaas

Door: a3anne

  • Amerikaans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 13-05-2001

Ingrediënten


1 eetlepel zonnebloemolie * 120 gram dun gesneden sjalot * 1 dl mayonaise * 3 dl zure room * 120 gram blauwe kaas



Gevonden op de site van Epicurius. Het had 4 paginas enthousiaste reacties. Voldoende voor 2 cups. Bekijk de 197 reviews van de lezers van de Bon Apetit: http://www.epicurious.com/recipes/food/reviews/Blue-Cheese-and-Caramelized-Shallot-Dip-104792

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Zet een zware Koekenpan op een middelhoog vuur en bak hirin langzaam de sjalotten diep goudbruin. (met de deksel op de pan) Laat ze vervolgens afkoelen.
Roer met een spatel de room en de mayonaise door elkaar, roer de kaas er door. Werk er als laatste de sjalotten doorheen. Zet minstens 2 uur in de ijskast zodat de smaken goed door elkaar kunnen trekken.

Serveertip

Lekker met warm turks brood of pitabroodjes

Bron

Bon appetit



Deel dit recept

Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van a3anne
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top