1. Home
  2. Recepten
  3. Pecorino kaas
  4. Risotto met pesto

Risotto met pesto

  • Italiaans, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 13-05-2001

Ingrediënten 4 personen


3 eetlepels olijfolie -
300 gram risotto rijst -
1 ui (gesnipperd)-
1 teentje knoflook (gesnipperd)-
plm. 1/2 ltr. Groenten- of kruidenbouillon van tablet -
plm. 100 gram groene pesto (liefst verse)-
2 eetlepels fijngesneden basilicum (of meer naar smaak)-
1 dl. slagroom -
50 gram grof geraspte Parmezaanse kaas of Pecorino -
geroosterde pijnboompitten



Risotto met pesto
Risotto met pesto

Een heerlijk romig rijstgerecht met verse kruiden, echt verrukkelijk!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Olie verwarmen en ui en knoflook hierin glazig bakken. Rijst toevoegen en meebakken tot alle korrels glanzen. Bouillon beetje bij beetje toevoegen. Steeds als de vorige hoeveelheid is opgenomen door de rijst. Rijst plm. 20 min. zachtjes laten koken. Regelmatig roeren. Mocht de rijst te droog worden dan meer bouillon toevoegen. De rijst moet vochtig blijven.

Bereidingswijze

Als de rijst gaar is de pesto, de room en de fijngesneden basilicum toevoegen.
Opdienen met grof geraspte Parmezaanse kaas of Pecorino of dunne plakjes (dunschiller!).
Bestrooi de risotto met geroosterde pijnboompitten.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Lekker met :
http://www.smulweb.nl/recepten/1445417/Italiaanse-gehaktkroketjes-uit-de-oven
en een gemengde salade met rucola en reepjes paprika, aangemaakt met balsamicoazijn en olijfolie of geroosterde tomaten uit de oven.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (12)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top