1. Home
  2. Recepten
  3. Mexicaanse keuken
  4. Tortilla's (wrappers)

Tortilla's (wrappers)

  • Mexicaans,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 12-05-2001

Ingrediënten 4 personen


250 gr masa harina, 60 gr plantaardige margarine, 1 tl zout, water, olie
of
175 gr volkorenmeel, 75 gr maismeel (polenta), 60 gr plantaardige margarine,1 tl zout, water, olie


Verder heb je nodig


Potten, pannen enzo:gietijzeren koekenpan met antibaklaag of een gietijzeren pan


Tortilla's zijn dunne, platte 'broodjes', die op dunne pannenkoekjes lijken.Het is natuurlijk makkelijk om tortilla's kant en klaar te kopen,maar het is best leuk om ze zelf eens te maken.Om ze op de originele Mexicaanse manier te maken,vereist wel enige oefening.Masa harina is een speciaal gemengd maismeel,waaraan je slechts water hoeft toe te voegen om het tortilladeeg te maken.Masa harina is kant en klaar in Spaanse winkels en toko's te koop.
Als je niet makkelijk aan de echte ingredienten kunt komen,kun je tortilla's ook maken van een mengsel van middelgrof gemalen maismeel (polenta)en volkorenmeel of zelfs alleen van volkorenmeel.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zet van tevoren de margarine buiten de koelkast zodat het zacht kan worden.

Bereidingswijze

Meng het (de twee soorten) meel, de margarine en het zout. Voeg er zoveel water aan toe tot er een soepel en samenhangend deeg ontstaat. Kneed het deeg goed, verdeel het in stukjes ongeveer ter grootte van een pingpongbal. Rol ze uit tot platte rondjes met een doorsnede van ? 10 cm. Verhit een (gietijzeren) koekenpan, bestrijk de pan licht met wat olie. Leg een deeglapje in de hete pan en bak het tot zich luchtbobbels aan de bovenkant vormen. Druk tijdens het bakken de bobbels met een spatel neer, zodat het hele deeglapje met de pan in aanraking komt. Keer de tortilla om en bak de andere kant op dezelfde manier. De baktijd is ongeveer 1 minuut per kant.

Serveertip

Hou tijdens het bakken de al gebakken tortilla's warm in een platte schaal, bekleed met een schone doek of aluminiumfolie. Ze smaken natuurlijk het lekkerste als ze nog warm zijn.
Dit recept heb ik een tijd geleden ergens gevonden op internet.Ik weet niet meer van wie het was, want het was voor prive gebruik.Maar omdat er vraag was naar een recept waar je mee kon wrappen zet ik het hier neer.Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lia_b_k


Reacties (9)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lia_b_k
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top