Pastasalade

  • Mediterraan, Salade
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 11-05-2001

Frisse, zomerse pastasalade!

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
verse pasta, 1 (punt)paprika, 1 courgette, 1/2 rode ui, stukje blauwe kaas, verse basilicum, olijfolie, walnootolie, citroensap, balsamico-azijn
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grill(pan)

Bereidingswijze

Paprika halveren en onder de grill zwart laten blakeren. In vochtige theedoek rollen en 10 min. laten liggen, daarna vel eraf pellen. Laten afkoelen en in stukjes snijden.
Courgetten over de lengte in repen van 1 cm snijden. Grillpan verhitten, courgette bestrijken met olijfolie en 5 min. per kant grillen. Laten afkoelen en ook in stukjes snijden.
Pasta beetgaar koken en onder koud water houden om het kookproces te stoppen. Ook weer laten afkoelen.
Ui in ringen snijden en de basilicum in stukjes snijden/scheuren. De kaas in kleine blokjes verdelen.
Pasta met groenten, kaas en basilicum in grote schaal doen. Naar smaak olijfolie, walnootolie, citroensap en balsamicoazijn er over gieten. Goed doorhusselen en serveren.

Serveertip

Ik vind hem perfect voor warme, zwoele avonden buiten.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten