Caribische Runderstoofpot Met Rijst

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 11-05-2001

Heerlijke exotische stoofpot met tropisch fruit en kokoscreme

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 1/2 kg rundstoofvlees,

80 gr boter,

peper uit de molen, zout,

cayennepeper,

1 dl passievruchtennectar (maracuja),

1 dl ananassap (ongezoet),

100 gr cream of coconut (uit blik),

400 gr langkorrelrijst,

1 grote of 2 kleine mango's,

een bosje jonge uitjes,

de geraspte schil van 1/2 limoen,

3 eetlepels limoensap,

een bosje bieslook,

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze


Snijd het vlees in blokjes en bak het aan alle kanten in de hete boter bruin. Kruid het met peper, zout en cayennepeper. Roer de maracuja, het ananassap en de kokoscreme erdoor, leg het deksel op de pan en laat alles anderhalf uur zachtjes stoven. Breng intussen de rijst in dubbel zoveel water aan de kook. Leg het deksel op de pan en draai het vuur uit. Laat de rijst nog 20 minuten stomen zonder het deksel te lichten. Schil de mango's en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de uitjes in ringen. Voeg de mango's en de uitjes 10 minuten voor het einde van de gaartijd bij het vlees en breng op smaak met limoenschil en -sap, peper en zout. Bestrooi met gehakte bieslook.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten