Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Broccoli
  6. Broccoli zalmtaart

Broccoli zalmtaart

Door: cathy23

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-05-2001

Ingrediënten 2 personen


5 plakjes bladerdeeg, 500 gram brocolli, 125 gram gerookte zalmsnippers, 1 pakje roomkaas met kruiden (Boursin), 100 gram gepelde pistachenootjes, paar sprietjes bieslook, peper en zout, paneermeel


Verder heb je nodig


Quiche- of vlaaivorm. Hakmolen.


Het lijkt een hele rare combinatie van ingredienten, maar het is heerlijk

Ontdek meer:

Voorbereiding

Laat het bladerdeeg volgens de gebruiksaanwijzing ontdooien.
Maak de brocolli schoon en snijd deze in kleine roosjes. Laat deze 4 minuten koken. Daarna koudspoelen in een vergiet. Verwarm de oven voor.
Hak de pistachenootjes grof, snijd de zalmsnippers in kleine stukjes, doe deze samen in een kom. Voeg de broccoliroosjes toe. Prak de roomkaas en meng deze voorzichting door het brocolli-zalmmengsel. Voeg wat peper en zout toe en wat gesnipperde bieslook.

Serveertip

Vet de Ovenschaal in en bekleed deze met het bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in de bladerdeegbodem. Strooi wat paneermeel op de bodem. Doe het brocolli-zalm mengsel in de vorm.
Zet de vorm in het midden van de oven en laat de taart in 25 tot 30 minuten bruin en gaar worden. De laatste 10 minuten onderwarmte aanzetten voor een knapperige bodem.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cathy23
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top