heerlijk maisbrood
- Brood
- > 120 min.
- Geplaatst op 10-05-2001
Een heerlijk maisbrood, oorspronkelijk een witbroodrecept, maar door mij aangepast. Deel van de bloem door maismeel vervangen. Heerlijk geurig licht brood.
Ingrediënten
Voor een twee ponds brood:1.5 cup warm water(375 ml.), twee eetlepels olijfolie (30 ml.), 3 cups bloem (een cup is 250 ml), 1 cup maismeel, 1.5 theelepel zout (7.5 gram), 2.5 theelepel droge gist.
Benodigdheden
Broodbakmachine. Amerikaanse maatbekertjes en -lepeltjes. (zal wel niet in NL te koop zijn) Maar ik wil verwijzen naar een van mijn gebookmarkte favoriete artikelen, want daarin kun je het allemaal precies zien. Want let op, Nederlandse theelepels en eetlepels zijn absoluut niet gelijk aan de Amerikaanse....ze zijn natuurlijk groter!!!Voorbereiding
Alles klaarzetten.
Bereidingswijze
Kan ook met de timer, want er zit geen verse melk of ei in.
Serveertip
Dit brood kan prima voor bij het ontbijt of de lunch maar ook bij het diner is het heerlijk, bv. bij de bbq.
Als variatie kun je er ook eens heerlijke zaden aan toevoegen. Gierstkorreljes, pompoenpitten, zonnebloempitten, lijnzaad, sesamzaad, maanzaad.
Wat je niet gebruikt van het brood, wel meteen dezelfde dag invriezen, anders blijft het inderdaad niet vers. (Wilma heeft gelijk)
Laatste reacties
Hallo je schrijft 1 cup maar hoeveel is dat precies?is dat 1 deciliter?groetjes van Karin
Wel warm eten! Koud is het een beetje droog. Groet, Wilma
Prima basic brood! Groet, Wilma