heerlijk maisbrood

  • Brood
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 10-05-2001

Een heerlijk maisbrood, oorspronkelijk een witbroodrecept, maar door mij aangepast. Deel van de bloem door maismeel vervangen. Heerlijk geurig licht brood.

Deel dit recept

Ingrediënten
Voor een twee ponds brood:
1.5 cup warm water(375 ml.), twee eetlepels olijfolie (30 ml.), 3 cups bloem (een cup is 250 ml), 1 cup maismeel, 1.5 theelepel zout (7.5 gram), 2.5 theelepel droge gist.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Broodbakmachine. Amerikaanse maatbekertjes en -lepeltjes. (zal wel niet in NL te koop zijn) Maar ik wil verwijzen naar een van mijn gebookmarkte favoriete artikelen, want daarin kun je het allemaal precies zien. Want let op, Nederlandse theelepels en eetlepels zijn absoluut niet gelijk aan de Amerikaanse....ze zijn natuurlijk groter!!!

Voorbereiding

Alles klaarzetten.

Bereidingswijze

Kan ook met de timer, want er zit geen verse melk of ei in.

Serveertip

Dit brood kan prima voor bij het ontbijt of de lunch maar ook bij het diner is het heerlijk, bv. bij de bbq.
Als variatie kun je er ook eens heerlijke zaden aan toevoegen. Gierstkorreljes, pompoenpitten, zonnebloempitten, lijnzaad, sesamzaad, maanzaad.
Wat je niet gebruikt van het brood, wel meteen dezelfde dag invriezen, anders blijft het inderdaad niet vers. (Wilma heeft gelijk)

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

orphan avatar
orphan 26-02-2004

Hallo je schrijft 1 cup maar hoeveel is dat precies?is dat 1 deciliter?groetjes van Karin

wilma_hoeve avatar
wilma_hoeve 03-12-2001

Wel warm eten! Koud is het een beetje droog. Groet, Wilma

wilma_hoeve avatar
wilma_hoeve 02-12-2001

Prima basic brood! Groet, Wilma

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten