1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Caramel
  5. Caramel Shortbread

Caramel Shortbread

  • Engels, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 10-05-2001

Ingrediënten


Voor de bodem: 120 gram boter, 180 gram zelfrijzend bakmeel, 60 gram suiker, mespuntje zout. Voor de topping: 120 gram basterdsuiker, 120 gram boter, 2 eetlepels stroop, 1 klein blikje zoete melk, 1 flinke reep (melk)chocolade


Verder heb je nodig


Mengkom, lepel, bakvorm, oven, pannen


Millionaires shortbread
Millionaires shortbread

Lekkere zoete koek met chocolade en caramel

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bodem: meng de boter en de suiker tot romig. Voeg dan toe het meel en zout en meng dit goed, kneed er snel eenstevig deeg van en bekleed hiermee een ingevette bakplaat (ongeveer 20x20cm). Bak op 180 graden Celcius ongeveer 30 minuten. De koek hoort dan lichtbruin te zijn. Vulling: Doe alle ingredienten (behalve de chocolade) in een pan. Breng dit aan het koken en roer dan gedurende 5 minuten de inhoud goed. Giet deze massa over de (afgekoelde!) koek. Wacht tot dit gestold en afgekoeld is, smeer er dan de chocolade overheen, die je au bain marie heb laten smelten.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Indien rond blik gebruikt, snij in hoekjes. Lekker bij de Engelse tea!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van branwen


Reacties (7)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van branwen
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top