kwie kwie met tomatensaus

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 10-05-2001

Kwie kwie is een vis die in Suriname regelmatig gegeten wordt, hij is vind ik een beetje zoet van smaak en lekker met rijst.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
8 kleine kwie kwie?s (Surinaamse winkel)* 2 el citroensap* peper* zout* 75 gram boter* 1 ui*1 teentje knoflook* 2 el tomatenpuree* 1 bouillonblokje* 1 Surinaamse peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Besprenkel de vissen met citroensap en wrijf ze in met peper en zout. Verhit de boter en bak de kwie kwie?s ca, 8 min per kant. Haal de bruingebakken vissen uit de pan en houd ze apart. Snipper de ui en de knoflook en snij de peper in stukjes. Fruit de ui, knoflook en de peper 3 min in de achtergebleven boter. Voeg tomaten puree, bouillonblokje en 11/2 dl water toe en breng de saus al roerend aan de kook. Leg de gebakken vissen in de saus. Zet vuur lager, leg een deksel op de pan en laat 15 min sudderen.

Serveertip

Serveer met rijst en een Surinaamse groente bij. Kousenband of oker in kerrie

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten