hete gemberkip

  • Indonesisch, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 10-05-2001

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1kg. kipkarbonade ongekruid,5 rode rawits of 2 spaanse rode pepers,2eetl. br. basterdsuiker, zout/peper,djahepoeder,stukje verse gember van 6 cm., 1dl. ketjap manis(ketjap A) 2 grote uien, 5 teentjes knoflook, 200gr. margarine, mespuntje ve-tsin.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ovenschaal, snijplank, steelpannetje en grote schaal om te marineren.

Bereidingswijze

De kip goed wassen en droogdeppen met keukenrol. Vervolgens insmeren met zout/peper,de suiker en djahepoeder en apart zetten. De uien, de knoflook en de pepers grof snijden(houd je van scherp, dan met pitjes en anders zonder)de verse djahe schillen en raspen.De uien, de knoflook, de pepers, het mespuntje ve-tsin,de verse gember en de ketjap goed door elkaar mengen en samen met de kip in een grote schaal leggen en goed afgedekt op een koele plaats ongeveer 12 uur laten marineren, af en toe eventjes omscheppen. De oven voorverwarmen op 225 graden, in een steelpannetje de boter smelten(flink heet laten worden)en ongeveer een kwart van de gesmolten boter in een grote ovenschaal gieten, de kip erin leggen, de marinade er over gieten en de rest van de gesmolten boter. Plaats de schaal iets onder het midden van de oven op een rooster en bak de kip 10 minuten,dan de kip omdraaien en vervolgens weer 10 minuten bakken op 225 graden.Temper de temperatuur naar 175 graden en bak nog eens 2 keer 15 minuten.

Serveertip

Lekker bij de rijsttafel of zomaar tussendoor.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten