Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Tussengerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. tong met asperges

tong met asperges

Door: alleybassey

  • Nederlands Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-05-2001

Ingrediënten 4 personen


8 tongfilets, 12 eieren, 200 gr. peterselie, 8 witte asperges, 8 groene asperges, 400 gr. boter, 1 citroen, 1 th.lepel suiker, peper,zout en noodmuskaat.



'n verrassend visgerecht met asperges!!!!!! 'n voor of tussengerecht.

Ontdek meer:

Voorbereiding

De eieren 10 minuten koken, pellen, wit en geel apart fijn snijden en vermengen met de gehakte peterselie, zout, peper en noodmuskaat.
De asperges koken in water met wat zout en een lepeltje boter, ca. 10 minuten. Nadien laten schrikken onder koud water.

Bereidingswijze

Tongfilet halveren in de breedte, kruiden met peper en zout.
De 8 halve tongfilets bedekken met een dun laagje eier- en peterselie-mengsel.
afdekken met de overige 8 halve filets.
Tongfilets 12 min. stomen, intussen de boter laten smelten en de rest van het eier-peterselie mengsel toevoegen,

Serveertip

De tong-filets op een bord schikken. Afwisselend 2 groene en 2 witte asperge schikken en de rest van de saus toevoegen naar smaak.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van alleybassey
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top