1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Pizza
  5. Pizza

Pizza

Door: orphan

  • Italiaans, Lunch/Brunch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-05-2001

Ingrediënten 2 personen


1/2 pak deeg voor pizzabodem
75 gram parranokaas uniekaas
4 pomodori tomaten
125 gram mozzarella
3 takjes basilicum
3 takjes oregano
versgemalen peper


Verder heb je nodig


Bakpapier


Pizza lekker op zijn italiaans

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden c. hetelucht 180 graden c.
bekleed de bakplaat met bakpapier.
kneed een soepel deeg met lauw water en olijfolie volgens de gebruiksaanwijzing.
rasp de parrano grof.
ontvel de tomaten ,verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in partjes.
snijd de mozzarella in plakken.
hak de kruiden grof.
rol het pizzadeeg uit tot een ronde lap.
leg de pizzabodem op het bakplaat.
verdeel de mozzarella ,tomaten,parrano en verse kruiden over de pizzabodem.
bestrooi met peper.
laat de pizza midden in de oven in ca. 15 minuten gaar worden.
serveer de pizza in punten.

Serveertip

Schenk wat olijfolie vierge op de pizza net voor het opdienen.
lekker met een lollo bionda sla,roquette,italiaanse dressing en geroosterde pijnboompitten.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top