1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Consomme met gerookte paddestoelen

Consomme met gerookte paddestoelen

  • Belgisch, Soep
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 09-05-2001

Ingrediënten 4 personen


1 grote soepkip - 6 uien - 8 wortelen - 1 wite selderij - 1 prei - 1 takje tijm - 1 blad laurier - 250 g witte paddestoelen - 300 g rundergehakt - 10 eiwitten - 3 wortelen - 5 takjes witte selderij - 1/2 prei - 50 g tomatenpuree - 4 el aardappelpuree - 4 Sint-Jacobsvruchten - 4 blaadjes zurkel - peper en zout.



Dit loepzuivere soepje zonder weerga is van sterrenkok Jean-Marie Smets van restaurant "De Eiken" * in Oostmalle.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Trek een goede kippenbouillon met soepkip, wortel, ui, prei, tijm en laurier. Laat de bouillon minsten een paar uur zachtjes pruttelen. Laat daarna afkoelen, zeef de soep en zet een nachtje weg in de koelkast.

Bereidingswijze

Schep het bovendrijvende vet van de soep. Meng eiwitten, gehakt, tomatenpuree, kleingesneden wortel, prei en selderij. Rook de paddestoelen hevig en kort in een klein rookoventje. Meng na afkoeling 200 gr van de gehakte paddestoelen onder het gehakt- en eimengsel. Breng de soep aan de kook, roer er de brei onder. Blijf roeren tot de koek volledig onder de bouillon zit. Laat een uur zachtjes koken. Zeef dan de consomme door een zeef waarin zich ook een schoon keukendoek bevindt. Leg in elk bord een schep aardappelpuree. Vlij er een gebakken Sint-Jacobsvrucht op en werk af met fijngehakte zurkel. Giet de consomme in de borden.

Serveertip

Strooi er de rest van de fijngehakte gerookte paddestoelen in en serveer.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bollekendrie


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bollekendrie
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top