1. Home
  2. Recepten
  3. Kikkererwtensoep

Kikkererwtensoep

Door: branwen

  •  , Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-05-2001

Ingrediënten 2 personen


1 eetlepel olijfolie, 1 ui, 1 teen knoflook, 150 gram gare kikkererwten, 1 groentebouillonblokje, water, sap van 1/2 limoen


Verder heb je nodig


Snijplank, mes, roerlepel, pan, staafmixer.


Lekker simpel soeppie

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Indien gedroogde kikkererwten, 1 nacht van te voeren weken. Snipper de ui.

Bereidingswijze

Fruit de gesnipperde ui aan in de olijfolie op matig vuur. Voeg hier aan toe de knoflook uit de pers. Roer dit even alvorens de kikkererwten eraan toe te voegen. Voeg dan het water toe (ongeveer 300ml) en laat dit een kwartiertje koken. Pureer dan de soep door middel van een staafmixer (ofzoiets). Verwarm weer tot koken en voeg het limoensap toe. Laat dit nog even 5 minuten pruttelen en serveer dan.

Serveertip

Lekker met brood met kruidenboter.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van branwen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top