tomaten drogen

  • Bijgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 07-05-2001

voor al wie zich geen raad weet met een overvloedige tomatenoogst.

Deel dit recept

Ingrediënten
tomaten, olijfolie. takjes kruiden, ongepelde teentjes knoflook.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bakplaat, boterpapier, oven.

Voorbereiding

pel de tomaten en halveer ze horizontaal. bekleed een bakplaat met boterpapier en leg er de tomatenhelften op, met het snijvlak naar beneden. leg er de kruidentakjes en de ongepelde teentjes knoflook tussen en overgiet royaal met goede olijfolie. zet ze 4 uur in een oven van 80 graden en dan nog een uur op 100 graden. normaal zetten ze ze daarna bovenop een oven, die een constante temperatuur heeft voor 2 dagen. u kunt ze ook af en toe even in een lauwe oven zetten.

Serveertip

succes ermee. zelf heb ik dit nog niet gedaan, maar eens mijn tomaatjes er zijn ga ik het zeker eens proberen. het is eens iets anders dan ze altijd te moeten invriezen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten