Rijstschotel met kerrie

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Rijst met groenten en saus

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
* 1 pak snelkookrijst
* 1 Iglo groentepakket uit de diepvries
* 1 blikje mais
* 1 pakje Honig kerriesaus
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Je hebt 3 pannen nodig: - een pan om de rijst te koken, een hapjespan voor de groenten en een steelpannetje voor de saus.

Voorbereiding

Zet als eerste een pan vol water op voor de rijst en breng die alvast aan de kook.

Bereidingswijze

Terwijl het water warm wordt doe je een beetje olie of boter in de hapjespan en gooi je het pak diepvriegroenten leeg in de verhitte hapjespan. Even omscheppen op een hoog vuur, en dan zacht zetten met het deksel er op. Doe nu alvast een halve liter (bij Honigsaus tenminste) water in het sauspannetje. Nu kookt het water voor de rijst wel zon beetje, dus als het zover is kieper je het pak rijst in de pan en kookt dat gaar. Roer nog wat in de pan met groenten en gooi hier het blikje mais bij. Even op een hoog vuur omscheppen en dan weer zacht zetten. De rijst moet nog even nagaren, dus nu kun je de saus maken. Doe de inhoud van het pakje sausmix bij het water in het steelpannetje, en breng dit al roerend aan de kook. Het dikt nu lekker in. Als de saus klaar is kun je de tafel dekken, want het gerecht is nu klaar. Nu kun je de rijst en groenten door elkaar mengen en de saus er apart bij geven.

Serveertip

Geef er bijvoorbeeld kroepoek bij. Met dit recept kun je alle kanten op: vervang de kerriesaus bijvoorbeeld eens door pindasaus, of varieer met de groente(pakketten). Voor extra vulling kun je er nog een pakje Quorn door doen of (voor de vleeseters) stukjes kipfilet.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

veggiefeetje avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten