1. Home
  2. Recepten
  3. Japanse keuken
  4. tempuraspiesjes met sjalot en kipfilet

tempuraspiesjes met sjalot en kipfilet

  • Japans, Borrelhapje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 07-05-2001

Ingrediënten 10 personen


10 KLEINE SJALOTJES,
300 GR. KIPFILET,
1 ZAKJE VERSE KORIANDER,
20 GR. BOTER,
2 EIEREN,
100 GR. BLOEM,
30 GR. GERASPTE PARMEZAANSE KAAS,
1/4 DL. KOOLZUURHOUDENDE MINERAALWATER,
ZOUT,
GEMALEN PEPER,
15 GR. SESAMZAAD,
1 POTJE KETJAP-DIP ( 100 GR. GO-TAN ),
OLIE OM TE FRITUREN.


Verder heb je nodig


FRITUURPAN, 20 SATE-PRIKKERS, KEUKENPAPIER,STEELPAN, MIXER, GARDE.


HEERLIJKE PITTIGE SMAAK.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

SJALOTJES PELLEN EN IN LENGTE HALVEREN. KIPFILET IN 40 BLOKJES SNIJDEN. AAN SATEPRIKKERS BLOKJE KIP, HALVE SJALOT EN BLOKJE KIP RIJGEN. KORIANDER IN KOMMETJE FIJNKNIPPEN.

Bereidingswijze

IN FRITUURPAN OLIE VERHITTEN TOT 180 GR. CELCIUS, IN STEELPAN BOTER SMELTEN, EIEREN SCHEIDEN EN EIWITTEN STIJFKLOPPEN. IN KOM BLOEM EN PARMEZAANSE KAAS MENGEN. GESMOLTEN BOTER, EIERDOOIERS EN MINERAALWATER AAN BLOEM TOEVOEGEN EN MET GARDE TOT BESLAG ROEREN. OP SMAAK BRENGEN MET ZOUT EN PEPER. STIJFGEKLOPTE EIWITTEN EN KORIANDER DOOR BESLAG SPATELEN.
BORD BEKLEDEN MET KEUKENPAPIER. SPIES DOOR BESLAG HALEN EN LICHT MET SESAMZAAD BESTROOIEN. SPIESJES MET 3 STUKS TEGELIJK IN 3 A 4 MIN. GOUDBRUIN EN GAAR FRITUREN. SPIESJES OP KEUKENPAPIER LATEN UITLEKKEN.

Serveertip

SERVEREN MET KETJAP-DIP!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van anita4


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van anita4
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top