Bara

  • Surinaams, Tussendoortje
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 06-05-2001


Surinaamse peulvruchten snack.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
De werkelijke bereidingstijd is veel korter, maar dit is inclusief een rijstijd van ca. 2 uur.

2 tenen knoflook geperst

1 theel.garam masala

100 gr. gele spliterwtenmeel

olie

200 gr. zelfrijzend bakmeel

1 1/2 theel. djiera (gemalen komijn)

stukje verse peper

3 eetl. gehakte selderij

190 ml. water

ca. 1 1/2 theel. zout
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Alle ingredienten aan het water toevoegen en de massa kneden tot een zacht en luchtige deeg.
Het deeg 2 uur laten rijzen (voor een beter resultaat het deeg een dag van tevoren klaarmaken en laten rijzen).

Bereidingswijze

Van het deeg, met vochtige handen, balletjes vormen ter grootte van een groot ei en dan plat drukken(doorsnee circa 10 cm) vervolgens maak je een gat in het midden.

De olie verhitten en de bara daarin, aan beide zijden, in enkele minuten goudbruin bakken.

Serveertip

De bara serveren met Chutney, Hot ketchup, of sambal.

Variatietip:
Snijdt de bara voorzichtig open en beleg die met Kip in Masala en verse sla; schenk er hot ketchup over heen.
Eet smakelijk!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

hongerleier avatar
hongerleier 07-07-2002

ik ben gek op bara dus wil het zelf graag een keer uitproberen,daarom heb ik jou recept meegenomen bedankt!!!! alleen 1 vraag voor hoeveel personen is dit recept?

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten