1. Home
  2. Recepten
  3. Surinaamse keuken
  4. Bara

Bara

  • Surinaams, Tussendoortje
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 06-05-2001

Ingrediënten 4 personen


De werkelijke bereidingstijd is veel korter, maar dit is inclusief een rijstijd van ca. 2 uur.
2 tenen knoflook geperst
1 theel.garam masala
100 gr. gele spliterwtenmeel
olie
200 gr. zelfrijzend bakmeel
1 1/2 theel. djiera (gemalen komijn)
stukje verse peper
3 eetl. gehakte selderij
190 ml. water
ca. 1 1/2 theel. zout



Surinaamse peulvruchten snack.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Alle ingredienten aan het water toevoegen en de massa kneden tot een zacht en luchtige deeg.Het deeg 2 uur laten rijzen (voor een beter resultaat het deeg een dag van tevoren klaarmaken en laten rijzen).

Bereidingswijze

Van het deeg, met vochtige handen, balletjes vormen ter grootte van een groot ei en dan plat drukken(doorsnee circa 10 cm) vervolgens maak je een gat in het midden.
De olie verhitten en de bara daarin, aan beide zijden, in enkele minuten goudbruin bakken.

Serveertip

De bara serveren met Chutney, Hot ketchup, of sambal.
Variatietip:
Snijdt de bara voorzichtig open en beleg die met Kip in Masala en verse sla; schenk er hot ketchup over heen.Eet smakelijk!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van reve51


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van reve51
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top