1. Home
  2. Recepten
  3. Surinaamse keuken
  4. Gulab jamun

Gulab jamun

  • Surinaams, Tussendoortje
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 06-05-2001

Ingrediënten


750 gr. suiker1-2 eetlepels rozenwater, toko of surinaamse winkel2 1/2 dl. melk175 gr. melkpoeder45 gr. tarwemeel1 theel. bakpoeder1 eetl. boter5 dl. olie om te bakken.



Surinaamse zoete lekkernij 2.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de suiker met 1 liter water in een pan met een dikke bodem en laat ongeveer 5 minuten koken op matig vuur totdat de suiker is opgelost.Voeg het rozenwater toe, roer dit even door en zet apart.
Verwarm de melk in een andere pan. Vermeng in een kom melkpoeder, meel, bakpoeder en boter met de vingers met elkaar.Voeg hieraan de verwarmde melk langzaam toe. Vermeng dit goed met elkaar totdat het een soepel stevig, samenhangend deeg wordt. Het deeg is goed als het een beetje aan de handen blijft kleven. Als het deeg een beetje droog is, moet u wat water tijdens het kneden toevoegen.

Bereidingswijze

Rol van het deeg balletjes van ongeveer 2 cm doorsnee.Verhit de olie en bak de balletjes in ongeveer 10 minuten goudbruin. Keer ze af en toe met een schuimspaan tijdens het bakken.Controleer of de balletjes gaar zijn door 1 eruit te halen en in de stroop te leggen. Als het balletje na 2 minuten niet uit elkaar valt, is het gaar.Neem de balletjes eruit, laat ze uitlekken en leg ze daarna in de stroop. Laat ze een uur trekken, totdat ze helemaal zijn geweld.

Serveertip

Serveer ze koud of lauw met het suikerwater.Bestrooi ze naar wens met de geraspte kokos.Eet smakelijk!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van reve51


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van reve51
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top