1. Home
  2. Recepten
  3. Engelse keuken
  4. Swiss roll

Swiss roll

  • Engels, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-05-2001

Ingrediënten


Poedersuiker om te bestuiven
75 gram bloem
25 gram maizena
5 eieren
100 gram witte basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
zout
1 pot lemon curd
75 gram zachte boter
225 gram poedersuiker
2 eetlepels citroensap
garneerchocolaadjes



Opgerolde koek.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Vet een stuk bakpapier van 25x30cm in en vouw dit tot een rechthoekige vorm met een opstaande rand van 2 cm.
Zorg dat de ingevette kant binnen zit. Zet de hoeken vast met paperclips. Bestuif de binnenkant van de vorm met poedersuiker. Zet de vorm op de bakplaat. Zeef de bloem en maizena. Klop de eieren in een andere kom met de basterdsuiker, vanillesuiker en een snufje zout in ca. 10 minuten tot een cremekleurige, schuimige massa. Schep de bloem en maizena luchtig in gedeelten door het eiermengsel. Schep het deeg in de vorm en strijk het glad. Schuif de bakplaat iets onder het midden in de voorverwarmde oven van 200?C en bak de koek in ca. 15 minuten goudbruin en gaar. Bestrooi een ander stuk bakpapier met poedersuiker. Keer de vorm met de koek boven dit stuk bakpapier. Verwijder de vorm direct. Rol de hete koek met het bakpapier op. Begin aan de korte kant. Laat de koek iets afkoelen. Rol de koek weer uit en bestrijk hem royaal met lemon curd. Rol de koek weer op en snijd de droge zijkanten eraf. Doe de boter, poedersuiker en citroensap in een kom en klop dit met de mixer tot een romig mengsel. Doe de botercreme over in een spuitzak met een fijne kartelmond. Spuit repen botercreme over de lengte van de opgerolde koek. Garneer hem met de chocolaadjes. Laat de opgerolde koek minstens 1 uur in de koelkast opstijven.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tea_time


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tea_time
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top