Turkse pizza (lahmacun)
- Turks, Tussendoortje
- 30-60 min.
een heerlijk tussendoortje.
Het kost wel even wat tijd, maar wel lekker..
Ingrediënten 4 personen
350 gr bloem, 1 tl gedroogde gist, 0,5 tl suiker, 1,5 el olijfolie, 1 vleestomaat, 1 ui, 4 teentjes knoflook, 0,5 rode peper, 1 tl paprikapoeder, 225 gr lamsgehakt, 1 blikje tomatenpuree (70gr)Benodigdheden
Bloem om te bestuiven, olie om in te vetten, schone theedoek (reukloos), deegroller, 225 ml handwarm waterVoorbereiding
Voorbereiding ca. 35 minuten.
De bloem zeven boven grote kom, 0,5tl zout erdoor mengen en in het midden een kuiltje maken. Gist, suiker, 0,5 el olijfolie en 225 ml handwarm water in kuiltje gieten en door de bloem mengen, Kneden tot er glad en soepel deeg ontstaat. De deegbal in een kom leggen en afdekken met een vochtige theedoek. De deeg op een warme plek ca. 2 uur laten rijzen tot de volume zich heeft verdubbeld. Intussen de tomaat inkruizen en enkele seconden onderdompelen in kokend water. Afspoelen onder koud water, ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden.
Ui en knoflook pellen en snipperen.
Peper schoonmaken en HEEL fijn snijden.
In koekenpande rest van de olijfolie verhitten en de ui en knoflook ca 2 minuten fruiten.
In een kom ui, knoflook met tomaat, peper, paprikapoeder en zout door het lamsgehakt mengen.
Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 225 graden/gasoven op stand 5.
deeg in twee stukken verdelen en elk stuk tot een bal vormen.
Op een werkvlak een deegroller bestuiven met bloem en de deeg uitrollen tot een dunne, langgerekte, ovale lappen.
De bakplaat licht invetten.
De deeg op de bakplaat leggen en heel dun bestrijken met tomatenpuree.
Het gehaktmengsel erover verdelen en pizza′s in het midden van de oven in 12 a 15 min bakken tot het vlees gaar is.
Bron
onbekend
Serveertip
Serveren meet fijngesneden gemengde salade en hete saus