1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Escabecia De Sardinas

Escabecia De Sardinas

  • Spaans, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-05-2001

Ingrediënten 4 personen


Vis: bv. sardines, filets van zalmforel, kabeljauw ter grootte van de sardines (? 12 cm), of een andere kleine vissoort, zout en vers gemalen peper, bloem, 5 - 6 draadjes saffraan*), ? middelgrote ui, 3 teentjes 1 stukje (1/2 cm dik) verse gember, 1 dl witte wijnazijn, 2 dl olijfolie, 1 dl water 1 citroen, 1 laurierblad, 1 takje verse tijm, 2 takjes peterselie, olijfolie om in te bakken
Garnering: tomaat, ui, peterselie, olijven


Verder heb je nodig


Vijzel, pannetje, koekenpan, schaal met deksel


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Wrijf de saffraandraadjes fijn in een vijzel. Snij de knoflook en gember dunne reepjes. Snij de halve ui in ringen.Boen de citroen goed schoon en snij er dunne plakjes van.
Verwarm de olijfolie in een pannetje bak hierin de uiringen en de knoflook en gember reepjes even aan. Voeg de azijn, het water, 2 of 3 plakjes citroen en alle kruiden toe. Breng alles aan de kook en voeg de fijngewreven saffraandraadjes toe. Laat deze marinade ? 10 minuten zachtjes koken.
Maak de vis, indien nodig schoon. Bestrooi de vis met wat zout en vers gemalen peper en haal de vis door het bloem. Zodat deze een 'jasje' heeft van bloem, klop er voorzichtig het overtollig bloem af.
Verhit wat olie in een koekenpan en bak hierin de vis aan beide kanten goudbruin en gaar. Leg de gebakken vis in een schaal en schenk de hete marinade er over laat dit 24 uur afgedekt in de koelkast intrekken.
Drapeer een grote platte schaal of bordjes met blaadjes sla (naar keuze)schik er de vis op. Garneer net dunne uiringen, plakjes tomaat, olijven (groen of zwart) en bestrooi met wat fijngehakte peterselie.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sasvdberk


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sasvdberk
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top