1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Japanse keuken
  5. Japan: Gestoomde Visrolletjes

Japan: Gestoomde Visrolletjes

  • Japans, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-05-2001

Ingrediënten



4 scholfilets; of tongfilets ,
4 bosuitjes; 2 min. geblancheerd ,
175 gram garnalen ,
2 eetlepel maizena ,
1 theelepel sake; of droge sherry ,
2 eieren; geklopt ,
1 mespuntje zout ,
glazuur,
1 eetlepel witte miso,
1 eetlepel mirin; of zoete sherry ,
4 hele steurgarnalen; als garnering



Lekker als bijgerecht maar het kan ook goed als borrelhapje

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Ontvel de visfilets en leg ze op een plat oppervlak.

Hak de garnalen fijn en vermeng ze met maizena en sake. Verdeel de garnalenvulling over de vis en lepel ze op een bergje in het midden van de filets.

Snijd het groen van de uitjes fijn en leg dat naast de garnalen.

Bak de eieren met een snufje zout kruimelig en leg een schepje ervan naast de ui.

Rol de filets op, waarbij u het dikkere gedeelte eerst over de vulling vouwt, en zet ze met een cocktailprikker vast. Zet ze in het bovenste deel van een stoompan. U kunt ook een gewone pan gebruiken. Zet de visrolletjes dan op een rooster boven het kokende water. Stoom ze in 10 tot 15 minuten gaar. Bestrijk de rolletjes 5 minuten voor het einde van de kooktijd met het glazuur.

Snijd de rolletjes vervolgens in schijfjes en dien ze op, gegarneerd met hele garnalen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rijstomdewereld


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rijstomdewereld
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top