Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Mexicaanse keuken
  4. Capirotada

Capirotada

Door: sasvdberk

  • Mexicaans, Salade
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 06-05-2001

Ingrediënten 4 personen


? l water, 250 gr bruine suiker, 1 pijpje kaneel, 1 kruidnagel, ? tl gemalen nootmuskaat, 1 (oud) witbrood, 2 el boter, 125 gr walnoten en/of amandelen, 125 gr rozijnen, 2 - 3 zoetzure appels, 250 gr geraspte (jong belegen) kaas, 2,5 dl room


Verder heb je nodig


Oven, bakplaat, pan met dikke bodem, ovenvaste schaal


Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven op de laagste stand. Snij de korstjes van de sneetjes brood. Snij de sneetjes brood in 4 cm grote blokjes. Leg de broodblokjes op een bakplaat. Laat ze in het midden van een matig voorverwarmde oven geheel droog worden. Breng het water in de pan aan de kook. Voeg de suiker, de boter, het kruidnageltje, de nootmuskaat en het kaneelpijpje toe. Breng aan de kook en laat het op een niet al te hoge warmtebron inkoken tot een stroperige saus. Laat de saus afkoelen en verwijder de kruidnagel en het kaneelpijpje.
Hak de noten fijn. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij van de appel plakjes. Verwarm de oven voor op 180? C. Vet een Ovenschaal dik in met de boter. Doe hierin laag na laag: broodblokjes, fijngehakte noten, plakjes appel en geraspte kaas. Sluit af met een laag broodblokjes. Schenk er de suikersaus over. Bak het ? 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
Serveer de broodpudding warm of koud, gegarneerd met opgeklopte room.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sasvdberk
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top