1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Japanse keuken
  5. Japan: Kabeljauwrijst

Japan: Kabeljauwrijst

  • Japans, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-05-2001

Ingrediënten


250 gr rijst,
? liter bouillon,
750 gr kabeljauwfilet in blokken,
zout & peper,
50 gr boter,
1 ui,
1 prei,
75 gr wortels,
2 eetl peterselie.



Kabeljauwrijst is een nasi-achtig gerecht wat snel te maken is. Het is lekker licht en heeft een 'vissige' smaak.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de (bij voorkeur witte) rijst in de bouillon volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Bestrooi de brokken kabeljauw met zout & peper en bak de brokken in de boter in ongeveer 5 minuten. Haal de vis dan uit de pan.
Fruit de gesnipperde ui, de prei (in plakjes) en de gesneden worteltjes in 3 minuten in het bakvet van de vis. Draai het vuur zacht en laat de groente met het deksel op de pan 10 minuten zachtjes stoven.
Doe daarna de vis, de rijst en de peterselie weer toe en verwarm het gerecht terwijl je het regelmatig omschept. Breng op smaak met zout en peter en serveer.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rijstomdewereld


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rijstomdewereld
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top