1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Surinaamse keuken
  5. Suriname:Moksie Alesie Ii

Suriname:Moksie Alesie Ii

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 04-05-2001

Ingrediënten


1/2 eetlepel Faja Lobi Sieuw,
1 theelepel Exotimex Knoflook,
300 gram Kotomisi Rijst,
Faja Lobi Hot Sambal,
2 uien ,
2 rode verse pepers,
300 gram gehakt (half-om-half),
1 ei ,
1/2 plakje gember (bolletje),
2 (50 gram) takken selderij ,
600 gram wortel (winter-),
75 gram margarine of 75 gram boter,
1 Kippe- bouillonblokje ,
1 theelepel trassie oedang ,
zwarte peper,
1 pakje garnalen (roze),



Moksie Alesie met Gehaktballetjes-Gemengde Surinaamse rijst

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Uien pellen en fijnsnipperen. Pepers wassen, halveren, zaadjes en zaadlijsten verwijderen en kleinsnijden. Gehakt, ei, gemberpoeder, sieuw, 1/4 deel van ui, knoflook en helft van peper in kom doen. Selderij erboven fijnknippen. Goed door elkaar mengen. Van gehakt kleine balletjes ter grootte van walnoot rollen. Wortels schoenmaken, wassen en in blokjes snijden.

Bereidingswijze

In braadpan 50 gram boter verhitten. Rest van ui en peper ca. 2 minuten zachtjes fruiten. Bouillontablet en trassie erboven verkruimelen. 6 dl. water toevoegen en aan de kook brengen. Rijst en zwarte peper toevoegen. Wortelblokjes erop leggen. Afgedekt ca. 15 minuten zachtjes koken. Wortel voorzichtig door rijst scheppen. In nog ca. 8 minuten zachtjes gaar koken. In koekenpan rest van boter verhitten. Gehaktballetjes in ca. 5 minuten rondom bruin en gaar bakken. Gehaktballetjes en garnalen door rijst scheppen en ca. 2 minuten meevaren. Serveren met hot sambal.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rijstomdewereld


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rijstomdewereld
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top