1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. pestosalade

pestosalade

  • Internationaal, Salade
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 04-05-2001

Ingrediënten


2 soorten sla, bv. eikenbladsla en notensla.
per persoon : 1/2 tomaat, 1/4 gele paprika, 2 pijpuitjes (of wat pijpjes bieslook)en een koffielepel pijnboompitten.
Voor de vinaigrette : olijfolie, azijn, aceto balsamico, een paar lepels Pestosaus (naar smaak) en een paar blaadjes basilicum.
Schilfers verse parmesaanse kaas.


Verder heb je nodig


Antikleefbraadpan


Begeleidt gebraden vlees of vis. Opgediend met gebakken champignons met look wordt het een lekkere vegetarische schotel.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Sla wassen - Tomaten pellen en ontpitten - Paprika schillen. De pijnboompitten kleuren zonder vetstof in de braadpan.

Bereidingswijze

De vinaigrette maken met de olie en de azijn , een beetje citroensap en naar smaak een beetje aceto balsamico toevoegen en als laatste een paar eetlepels Pestosaus (ook naar eigen smaak) en een klein snuifje suiker. De tomaten in blokjes snijden, de paprika's in dunne reepjes en de uitjes in kleine ringetjes, bestrooien met wat peper en zout. 1/2uur voor het opdienen de groenten in de vinaigrette laten weken.
Voor het aan tafel brengen de vinaigrette met groenten onder de sla mengen. De schotel bestrooien met de fijngesnipperde basilicumblaadjes, de pijnboompitten en een paar eetlepels parmesaanschilfers.

Serveertip

Op tafel nog een kommetje zetten met kaasschilfers.
Wordt er geen vis of vlees bijgegeven dan is 1/2 hard gekookt ei per persoon erbij heel goed en dan opdienen met ciabattabrood.
Smakelijk



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van maryanni


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van maryanni
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top