1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Griekse keuken
  5. Gemista

Gemista

Door: ron_boesjes

  • Grieks, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 03-05-2001

Ingrediënten 6 personen


12 grote vleestomaten

1? kop olijfolie

1 kop rijst

250 gr. gehakt

2 grote uien fijngesneden

? kop paneermeel

? kop fijngesneden peterselie

1 theelepel komijn

peper en zout



Gevulde tomaten en paprika's

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Was de tomaten en snijd aan de bovenkant het kapje eraf en bewaar het. Vervolgens al het vruchtvlees uit de tomaten scheppen met een lepeltje. De tomaten van binnen bestrooien met wat zout. Het vruchtvlees van de tomaten pureren. De ui fruiten in 1 kop olijfolie en dan op een hoger vuur het gehakt erbij, als het gehukt rul is de gepureerde tomaten erbij en 5 minuten laten smoren. De rijst, peterselie, komijn, peper en zout toevoegen en koken tot de rijst half gaar is. De vulling met een lepeltje in de tomaten scheppen zonder deze geheel te vullen en ze in een ovenschaal zetten. De kapjes er weer opzetten en de rest van de olie bij de tomaten gieten en er paneermeel over strooien. 1? kop water in de schaal doen en in een matig warme oven 45 minuten bakken.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ron_boesjes
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top