1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Griekse keuken
  5. Soutzoukakia

Soutzoukakia

Door: diny45

  • Grieks, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 03-05-2001

Ingrediënten


1 kilo gehakt, 2 eieren, 1 gehakte ui, 2 sneetjes (geweekt) oud wittebrood, 1 liter tomatensaus, zout, peper, oregano, komijn, suiker, bloem en olijfolie.


Verder heb je nodig


Koekepan


Gehakt rolletjes in tomatensaus. (Grieks)

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak het gehakt aan met het geweekte brood, de ei, ui en kruiderijen, vorm er langwerpige rolletjes van, haal die door de bloem. Verhit een bodempje olijfolie in de pan voeg de gehakt rolletjes toe en braad ze rondom bruin, voeg de tomatensaus toe, strooi er een klein beetje suiker over en laat het geheel op een middelgroot vuur nog 15 minuten doorkoken tot de saus wat begint in te dampen.

Serveertip

Serveer de soutzoukakia met rijst, pasta of frietjes.



Deel dit recept

Reacties (9)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van diny45
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top