1. Home
  2. Recepten
  3. Aardappelen
  4. Zoete aardappelen
  5. Zoete aardappeltaart
  6. asperges met een aardappelentaart.

asperges met een aardappelentaart.

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 03-05-2001

Ingrediënten 4 personen


Voor de aardappeltaart: 15 gekookte grote aardappelen. 50 gram koude boter. Wat geraspte notemuscaat en 1 kopje zoete melk.
2 eieren
1 kilo asperges. 8 hardgekookten eieren.


Verder heb je nodig


Ovenschotel en een pan.


Een maaltijd uit het oude kookboek " De bekwame keukenmeid" uitgeverij Kramers uit Rijswijk. Ook van mijn schoonmoeder.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De gewasschen en geschilde asperges koken met een theelepeltje zout gedurende 1 uur

Bereidingswijze

Men neemt de 15 gekookte aardappelen en maakt die fijn in 50 gram boter, met bijvoeging van wat geraspte notemuscaat en 1 theekopje zoete melk.
Nu klopt men twee eieren, dooier en wit afzonderlijk, en roert er eerst den eierdooier en dan het wit doorheen.
Daarna plaatst men den schotel 3 kwartier in een matig heeten oven. (oud Hollandsch)

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Men eette deze aardappeltaart met de asperges en voor een ieder persoon 2 hard gekookten eieren



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van alleybassey


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van alleybassey
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top